Knjige za inspiraciju

Updated

ODABRANA LITERATURA ZA MEDITACIJU

 

101 TEHNIKA MEDITACIJE

101 tehnika meditacije
101 tehnika meditacije iz spisa Šri Činmoja

Osnovne i napredne tehnike meditacije pomoći će nam da se iznutra pripremimo i postanemo prijemčivi za istinsku meditaciju i uz redovnu praksu uvešće nas u neistražene unutrašnje svetove lepote, mira i radosti. Uz ovu knjigu najvažnije je da svakodnevno odvojimo vreme i strpljivo radimo vežbe. Da bismo osetili pozitivne promene u životu, neophodno je da ne odustanemo od vežbanja barem tokom tri meseca. Za početak je dovoljno 10-15 minuta na dan.

U ovoj knjizi nalazimo vežbe pranajame, vežbe za umirivanje uma i pročišćenje emocija, vežbe koncentracije i vizualizacije, mantre, vežbe za otvaranje srčanog centra, vežbe meditacije za rešavanje praktičnih životnih problema i napredne vežbe kontemplacije.

 

MEDITACIJA: ljudsko savršenstvo u zadovoljenju Boga

Knjiga Meditacija, autor Šri Činmoj, osnovna literatura za kurs meditacije
Meditacija: ljudsko savršenstvo u zadovoljenju Boga, Šri Činmoj

Od početnih koraka neophodnih za razvijanje koncentracije i meditacije, Šri Činmoj nas postepeno uvodi u napredne tehnike kontemplacije koje imaju za cilj postizanje viših stanja svesti. Čitajući ovu knjigu možemo da steknemo obilje inspiracije i saznamo kako da se bezbedno ukrcamo na plodonosno putovanje naše duše. Otkrivamo tajne uspešne meditacije i važnost ohrabrivanja sebe i ne odustajanja od redovne prakse uprkos preprekama i prividnom neuspehu.

 

Neke od tema u knjizi Meditacija:

  • Tehnike meditacije koje svako može da nauči
  • Kako da razvijemo svoje najdublje duhovno sopstvo
  • Jačanje moći koncentracije
  • Kako da steknemo i sačuvamo mir u umu
  • Kako da prevaziđemo negativne emocije kao što su ljutnja i strah
  • Buđenje srčanog centra da bismo otkrili moć svoje duše

 

SPORT I MEDITACIJA

Knjiga Sport i meditacija savremenog učitelja meditacije i vrhunskog gurua za sport na globalnom nivou
Sport i meditacija: unutrašnja dimenzija sporta, Šri Činmoj

Ovo je jedinstvena knjiga koja nam postavlja izazov zbog predrasuda koje gajimo o svojim fizičkim sposobnostima i starosnim limitima. Šri Činmoj, kao vodeći autoritet u svetu po pitanju veze između meditacije i fizičke spremnosti, pokazuje da svako od nas može na veoma praktičan način da uvede delotvornost meditacije i koncentracije u svoj trening. Taj novi pogled nam omogućava da ostvarimo daleko bolje rezultate, da budemo prijemčiviji tokom treninga i da uživamo u dobrom i postojanom zdravlju i opštem blagostanju.

 

KRILA RADOSTI

Šri Činmojeva knjiga Krila radosti obiluje inspirativnim temama koje nam donose inspiraciju pre i posle meditacije
Krila radosti Šri Činmoj

Inspirativne meditacije, priče i aforizmi pružaju nam sveže uvide o nama samima i o našem odnosu sa svetom. Šri Činmoj nas u ovoj knjizi ohrabruje da duboko u svom srcu otkrijemo svetlost i radost, da bismo mogli da izađemo na kraj sa svim negativnim životnim iskustvima i preobrazimo ih u pozitivna.  Knjiga nam pruža alatke neophodne da se vinemo u velike visine ljudskih potencijala i pronađemo put ka unutrašnjem spokoju.

Šri Činmojevi spisi predstavljaju njegov unutrašnji svet ostvarenja i njegov spoljašnji svet posvećenosti. Ako čitate njegove spise, videćete da se u vama pojavljuje jedan unutrašnji autoput kojim možete brže od najbržeg da upravljate kočijom vašeg života prema vašem predodređenom cilju

BIBLIOTEKA: DUHOVNOST ZA NOVI MILENIJUM

Biblioteka: duhovnost za novi milenijum
Hema-Kheya-Neye biblioteka: duhovnost za novi milenijum

Ako ste zainteresovani za odlične knjige o meditaciji, Hema-Kheya-Neye izdaje Šri Činmojeve knjige prevedene na naš jezik, koje se mogu nabaviti preko internet prodavnice i u bolje snabdevenim knjižarama.


Dodatna inspiracija:

Sri Chinmoy Library – zvanična ogromna biblioteka na engleskom jeziku

Sri Chinmoy – zvanični sajt

Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run – Trka Mira u Srbiji i širom sveta. Sajt je posvećen najvećoj globalnoj sportskoj manifestaciji posvećenoj miru, koja povezuje ljude širom planete u duhu prijateljstva i tolerancije

Sri Chinmoy Marathon Team – Trke samoprevazilaženja u svetu ultramaratonskog trčanja i kraćih trka, biciklistički poduhvati i preplivavanje velikih distanci koje ŠČMT organizuje širom sveta i kod nas

meditacija.rs – Šri Činmoj daje odgovore na mnoga važna pitanja vezana za meditaciju. Sajt je na našem jeziku.

duhovnost.rs – sajt na našem jeziku posvećen velikim Učiteljima i Avatarima

Radio Sri Chinmoy – veliki izbor muzike za meditaciju za besplatno slušanje i skidanje

Sri Chinmoy TV – Videti istinkog učitelja meditacije u najvišim stanjima svesti najveći je blagoslov i najlakši način da naučimo da meditiramo. Na ovom sajtu Šri Činmojevi učenici otvoreno govore o svojim iskustvima u meditaciji.

 

Sri Chinmoy Centre  U kojim sve gradovima u Srbiji i svetu postoje Šri Činmoj centri koji organizuju besplatne kurseve meditacije

Video: Odlomci iz Šri Činmojeve knjige Wings of Joy