Šta se uči na kursu?

Updated

Kursevi koje održavamo su prilagođeni kako početnicima tako i onima koji već imaju određeno iskustvo u meditaciji. Kursevi se razlikuju od predavača do predavača, ali sve u svemu obuhvataju osnove meditacije

  • pravilan položaj tela
  • vežbe disanja: smirivanje daha radi pročišćenja misli i emocija
  • tehnike koncentracije: svesno usmeravanje pažnje na jednu tačku
  • tehnike vizualizacije: vođene meditacije koje nas prenose u unutrašnje predele pune mira i svetlosti
  • tehnike pročišćenja i umirivanja uma
  • meditacija u srcu: usmeravanje unutrašnje pažnje na duhovno srce ili srčani centar – najbezbednije i najdelotvornije mesto u nama za meditaciju

Na svakom času se rade vođene vežbe meditacije sa instruktorom.

PRIPREMA ZA MEDITACIJU

Na kursevima možemo saznati i kako da se bolje prilagodimo stresu savremenog života i kako da preobrazimo svoje loše navike koje iz dana u dan unose nemir u naš život. Predavači nam iz sopstvenog iskustva otkrivaju na koji način istinska duhovnost može da se uklopi u naš svakodnevni život.

Inspiracija za sve naše kurseve i sve projekte koje organizujemo dolazi iz učenja savremenog duhovnog učitelja Šri Činmoja. Šri Činmoj je želeo da svi naši kursevi budu besplatni, jer je smatrao da svako ima rođenjem stečeno pravo na istinsku duhovnost.

Svi naši instruktori na kursevima meditacije su Šri Činmojevi dugogodišnji učenici. U skladu sa njegovom voljom, predavači meditiraju pred početak časa da bi atmosfera na kursu od prvog trenutka bila meditativna.

PRIJAVITE SE NA BESPLATAN KURS MEDITACIJE