Kursevi meditacije

Updated

BESPLATNI KURSEVI MEDITACIJE
U BEOGRADU

 

Sledeći besplatan kurs meditacije u trajajnju od mesec dana počinje u septembru ili u oktobru 2023. Ako se prijavite preko donjeg formulara, obavestićemo vas o tačnom mestu i vremenu održavanja kursa čim budemo imali tačne informacije.

U međuvremenu, na našem sajtu možete pronaći puno inspirativnih materijala za besplatno preuzimanje ili korišćenje online, koje možete upotrebiti za vašu individualnu meditaciju kod kuće.

Ukoliko ste zainteresovani za besplatan kurs meditacije, slobodno se prijavite preko donjeg formulara i mi ćemo vas pozvati telefonom da vas obavestimo o terminima. Naš poziv možete očekivate sa broja 069 245 2025 ili nas pozovite na taj broj radnim danima od 9 do 16h.

Zainteresovani ste?

Naši kursevi su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji su već napredovali u praksi meditacije.

A sad nešto za opuštanje uma…


Formular za prijavu


MAJ – JUNI 2023


MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA

Prachar Stegemann, naš dragi gost iz Australije, održao je 14. i 15. maja u Beogradu besplatnu dvodnevnu radionicu na temu MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA. U punoj sali Kulturnog Centra REX na Obilićevom vencu, atmosfera je odisala pročišćenom aurom prisutnih polaznika. Tiho oduševljenje i blažena radost u srcu prisutnih otvorili su put ka suštinskim promenama koje nas ohrabruju u našoj potrebi da izrastemo u potpunija i savršenija ljudska i božanska bića, sa novom nadom da ovaj naš svet može da se preobrazi u bolje i svetlije mesto za život.

Polaznici su kroz neposredno iskustvo u toku jednostavnih vežbi disanja i koncentracije veoma brzo sami došli do sličnih odgovora na dva ključna pitanja koja je postavio Prachar kao i polaznici na radionicama širom sveta, a to su:

  1. Šta nam je svima najpotrebnije u životu?
    Mir, Ljubav i Sreća.
  2. Gde to možemo da pronađemo?
    U sebi.

Nakon besplatne dvodnevne radionice zainteresovani polaznici su dobili  priliku da nastave obuku na besplatnom kursu meditacije koji traje mesec dana. 

Meditation Matters podcast
Prachar Stegemann, Australija

Preporučujemo vam fantastičan nedeljni podkast o meditaciji na engleskom jeziku na kome ćete naći vođene meditacije, bezbroj vežbi i tajne uspešne meditacije koje Prachar redovno objavljuje.

MEDITATION MATTERS

Meditacija predstavlja kapiju ka beskrajnom, ka duhovnoj oblasti, ka stvarnosti unutar nas. Meditacija može da ispuni naš život energijom, da preobrazi naše stavove, da reši naše probleme i otključa skrivene sposobnosti…

~ Prachar

Svaki audio snimak se objavljuje i u pisanoj formi. Pronađite koja vežba vama lično donosi radost.


OKTOBAR – NOVEMBAR 2022


Plakat za predavanje MOĆ MEDITACIJE prazan


U Beogradu je 23. novembra održano otvoreno predavanje
Moć meditacije. Na predavanju je govorio Kailash Beyer, psiholog iz Švajcarske.

KailashKailash praktikuje meditaciju pod duhovnim vođstvom Šri Činmoja više od 45 godina. Kao evropski lider centara za meditaciju, tokom godina je svoje umeće i iskustvo prenosio na hiljade tragaoca u više od 200 gradova širom sveta.

Meditacija je promenila moj život, a može da promeni i vaš – i to na veoma pozitivan način.

                                           ~ Kailash

Samo pokušajte i vidite sami! Nikad nije kasno da se nauči nešto novo.

Za učešće na kursu nije vam potrebno prethodno iskustvo u meditaciji. Za početak, dovoljno je da imate otvoren um i otvoreno srce.

Hajde da se udružimo i meditiramo zajedno.

Kailash Beyer govori o tome kako on drži kurseve meditacije:


NAŠ MIR JE U NAMA

Nijedna cena nije prevelika da se plati za unutrašnji mir. Mir je harmonično upravljanje životom. On treperi od životne energije. To je moć koja sa lakoćom prevazilazi celokupno naše ovozemaljsko saznanje. A ipak, mir nije odvojen od našeg života na zemlji. Ako otvorimo odgovarajuće aleje iznutra, taj mir može da se oseti ovde i sada.

Iz časopisa  Sri Chinmoy: AUM — Vol. 1, No.12, 27 July 1966


Koncert meditativne muzike grupe

INSPIRATION FLAMES

održan je u Beogradu 6. maja 2022.

Audio: O make my mind tranquil and calm – muzika Šri Činmoja u izvođenju grupe Inspiration Flames 2019 radiosrichinmoy.org

Informacije poslate preko formulara na ovoj internet strani biće upotrebljene isključivo u skladu sa vašim zahtevom, da bismo vas obavestili o predstojećem kursu ili koncertu meditativne muzike. Pročitajte više o našoj politici privatnosti.