Kursevi meditacije

Updated

MEDITACIJA – DUHOVNO BUĐENJE

Kurs meditacije i Koncert meditativne muzike
“SONGS OF THE SOUL”
maj – juni 2024

Šri Činmoj Centar nudi ovaj BESPLATAN kurs meditacije u trajanju od mesec dana sa uvodnom radionicom i koncertom “Songs of the Soul”, kao doprinos građenju boljeg sveta. Početnu radionicu i prvi čas održaće naš specijalni gost iz Brazila, Aširvad Zajančik (Ashirvad Zaiantchick).

Molimo vas da obratite pažnju na termine kursa i na koncert “Songs of the Soul” 27. maja, koji je sastavni deo kursa.

DATUMI I TERMINI KURSA


Ponedeljak, 20. maj u 20h – uvodna radionica


Utorak,  21. maj u 19h – prvi čas


Ponedeljak, 27. maj u 20h – koncert “Songs of the Soul” 


Ponedeljak, 3. juni u 19h – drugi čas


Ponedeljak, 10. juni u 19h – treći čas


Ponedeljak, 17. juni u 19h – četvrti čas


Da biste se prijavili, molimo vas da nas pozovete na 069 245 2025 (radnim danima od 9 do 16h) ili da popunite formular na dnu strane. Prijavom na kurs saglasni ste da prisustvujete uvodnoj radionici i časovima jednom nedeljno. Časovi se nadovezuju jedan na drugi i vodi se evidencija dolazaka.


Ashirvad Zaiantchick predavač iz Brazila

Ashirvad je učenik Šri Činmoja koji dolazi iz Sao Paola. Uvek sa oduševljenjem, on deli lične uvide koji preobražavaju život, i vedrinu koju je stekao kroz meditaciju. Do sada je držao radionice meditacije hiljadama tragaoca u više od 30 zemalja širom sveta.

Sa vama će podeliti neke od neprocenjivih saveta i tehnike koje će doprineti da i vaša praksa meditacije postane ostvarljiva, dostižna i izuzetno ispunjujuća.

Bilo da ste apsolutni početnik ili da već imate iskustva u meditaciji, Ashirvad će vas povesti u stvaranje unutrašnjeg prostora koji će vas ojačati kako biste se uspešno nosili sa životnim izazovima u groznici današnjeg sveta.

Na kursu se praktikuju meditacija kroz vođene vežbe, meditacija u tišini, muzika i mantričko pevanje. Otkrijte praktične i inspirativne tehnike koje možete da uklopite u svoje svakodnevne aktivnosti.

Besplatan kurs meditacije u beograduU ovim vremenima, važnost uspostavljanja unutrašnje harmonije u našem životu je ogromna, a meditacija predstavlja jednu od najdrevnijih i najdelotvornijih alatki.

Ja lično koristim ove tehnike više od 20 godina i vidim ogroman pozitivan uticaj koji su one imale na moj život. Podučavajući ove tehnike, nadam se da će i drugi biti u stanju da osete istu vrstu dobrobiti.

~ Ashirvad

“SONGS OF THE SOUL”

Koncert meditativne muzike Maestra Šri Činmoja
27. maja u 20h u Pozorištu na Terazijama

Indijski sitar, tabla i tampura, saksofon, električna gitara, sintisajzer, glasovi i zapadni instrumenti, plus različiti muzički stilovi i interpretacije, doneće slušaocima opipljivo iskustvo unutrašnjeg mira i tišine i otvoriće kontemplativni prostor u najdubljim delovima našeg bića.


Zainteresovani ste?

Naši kursevi su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji žele da napreduju u svojoj praksi meditacije. Prijavite se preko formulara na radionicu/kurs/koncert, a u međuvremenu možete pronaći puno inspirativnih materijala za čitanje, besplatno preuzimanje ili slušanje na našem sajtu, koji vam mogu pomoći u vašoj individualnoj meditaciji kod kuće.

A sad nešto za opuštanje uma…


Formular za prijavu

Politika privatnosti

MART 2024

Koncert meditativne muzike i motivaciono predavanje


U Beogradu je 16. marta 2024. održano inspirativno veče uz meditativnu muziku Agnikanine grupe iz Češke koja preko 20 godina izvodi melodije Šri Činmoja širom sveta i uz motivaciono predavanje Abhejali Bernardove, vanserijske sportistkinje koja je preplivala sedam najsmrtonosnijih okeanskih kanala (Ocean’s Seven) i zavšila English Channel Triatlon.

https://agnikanasgroup.cz/agnikanas-group-4/

https://abhejali.cz/en/

Koncert meditativne klasične muzike u Guarneriusu


U sredu, 20. marta 2024. posetioci su u prepunoj sali Guarneriusa uživali u vrhunskom majstorstvu umetnika koji su predstavili publici neka od najlepših dela Maestra Šri Činmoja na način koji nikada ranije nije viđen.

Kvartet koji se sastoji od dve violine, violončela i klavira, sa muzičarima iz Beča i Amsterdama, doveo je publiku do potpunog ushićenja nagrađenog nesvakidašnje dugim i energičnim aplauzom.

Muzika je probudila čežnju u srcima tragaoca koji su poželeli da i sami isprobaju meditaciju i otkriju ključ ka ispunjenju ljudskog najuzvišenijeg potencijala.


Ako ste zainteresovani za besplatan kurs meditacije i/ili za besplatne koncerte meditativne muzike, pozovite nas za detalje i da rezervišete mesto na 069 245 2025 (radnim danima od 9 do 16h) ili nam se obratite preko donjeg formulara.

UMEĆE MEDITACIJE


MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA

Prachar Stegemann, naš dragi gost iz Australije, održao je 14. i 15. maja 2023. u Beogradu besplatnu dvodnevnu radionicu na temu MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA. U punoj sali Kulturnog Centra REX na Obilićevom vencu, atmosfera je odisala pročišćenom aurom prisutnih polaznika. Tiho oduševljenje i blažena radost u srcu prisutnih otvorili su put ka suštinskim promenama koje nas ohrabruju u našoj potrebi da izrastemo u potpunija i savršenija ljudska i božanska bića, sa novom nadom da ovaj naš svet može da se preobrazi u bolje i svetlije mesto za život.

Polaznici su kroz neposredno iskustvo tokom jednostavnih vežbi disanja i koncentracije veoma brzo i sami došli do odgovora na dva ključna pitanja koja im je postavio Prachar, isto kao i polaznici na radionicama širom sveta, a to su:

  1. Šta nam je svima najpotrebnije u životu?
    “Mir, Ljubav i Sreća”
  2. Gde to možemo da pronađemo?
    “U sebi”

Nakon besplatne dvodnevne radionice zainteresovani polaznici su dobili priliku da nastave obuku na besplatnom kursu meditacije koji traje mesec dana. 

Meditation Matters podcast
Prachar Stegemann, Australija

Preporučujemo vam fantastičan nedeljni podkast o meditaciji na engleskom jeziku, na kome ćete naći vođene meditacije, bezbroj vežbi i tajne uspešne meditacije koje Prachar redovno objavljuje.

MEDITATION MATTERS

Meditacija predstavlja kapiju ka beskrajnom, ka duhovnoj oblasti, ka stvarnosti unutar nas. Meditacija može da ispuni naš život energijom, da preobrazi naše stavove, da reši naše probleme i otključa skrivene sposobnosti…

~ Prachar

Svaki audio snimak se objavljuje i u pisanoj formi. Pronađite koja vežba vama lično donosi radost.


MOĆ MEDITACIJE

Plakat za predavanje MOĆ MEDITACIJE prazan


U Beogradu je 23. novembra 2022. održano otvoreno predavanje
Moć meditacije. Na predavanju je govorio Kailash Beyer, psiholog iz Švajcarske.

Kailash
Kailash praktikuje meditaciju pod duhovnim vođstvom Šri Činmoja više od 45 godina. Kao evropski lider centara za meditaciju, tokom godina je svoje umeće i iskustvo prenosio na hiljade tragaoca u više od 200 gradova širom sveta.

Meditacija je promenila moj život, a može da promeni i vaš – i to na veoma pozitivan način.

                                           ~ Kailash

Samo pokušajte i vidite sami! Nikad nije kasno da se nauči nešto novo.

Za učešće na kursu nije vam potrebno prethodno iskustvo u meditaciji. Za početak, dovoljno je da imate otvoren um i otvoreno srce.

Hajde da se udružimo i meditiramo zajedno.

Kailash govori o tome kako on drži kurseve meditacije:


NAŠ MIR JE U NAMA

navodnici rozeNijedna cena nije prevelika da se plati za unutrašnji mir. Mir je harmonično upravljanje životom. On treperi od životne energije. To je moć koja sa lakoćom prevazilazi celokupno naše ovozemaljsko saznanje. A ipak, mir nije odvojen od našeg života na zemlji. Ako otvorimo odgovarajuće aleje iznutra, taj mir može da se oseti ovde i sada.

Iz časopisa  Sri Chinmoy: AUM — Vol. 1, No.12, 27 July 1966


Koncert meditativne muzike grupe

INSPIRATION FLAMES

održan je u Beogradu 6. maja 2022.

Audio: O make my mind tranquil and calm – muzika Šri Činmoja u izvođenju grupe Inspiration Flames 2019 radiosrichinmoy.org

  • Informacije poslate preko formulara na ovoj internet strani biće upotrebljene isključivo u skladu sa vašim zahtevom, da bismo vas obavestili o predstojećem kursu ili koncertu meditativne muzike. Pročitajte više o našoj politici privatnosti.