Kursevi meditacije

Updated


MAJ – JUNI 2023

MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA

Prachar Stegemann, naš dragi gost iz Australije, održao je 14. i 15. maja besplatnu dvodnevnu radionicu na temu MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA. U punoj sali Kulturnog Centra REX na Obilićevom vencu, atmosfera je odisala pročišćenom aurom prisutnih polaznika. Tiho oduševljenje i blažena radost u srcu prisutnih otvorili su put ka suštinskim promenama koje nas ohrabruju u našoj potrebi da izrastemo u potpunija i savršenija ljudska i božanska bića, sa novom nadom da ovaj naš svet može da se preobrazi i da postane bolje i svetlije mesto za život.

Polaznici su kroz neposredno iskustvo tokom jednostavnih vežbi disanja i koncentracije veoma brzo sami došli do veoma sličnih odgovora na dva ključna pitanja koja je postavio Prachar kao i polaznici na radionicama širom sveta, a to su:

  1. Šta nam je svima najpotrebnije u životu?
    Mir, Ljubav i Sreća.
  2. Gde to možemo da pronađemo?
    U sebi.

Nakon besplatne dvodnevne radionice sledi besplatan kurs meditacije u trajanju od mesec dana za sve zainteresovane. Prijavite se preko donjeg formulara i mi ćemo vas obavestiti o mestu i vremenu održavanja kursa.

Meditacija predstavlja kapiju ka beskrajnom, ka duhovnoj oblasti, ka stvarnosti unutar nas. Meditacija može da ispuni naš život energijom, da preobrazi naše poglede, da reši naše probleme i otključa skrivene sposobnosti…

~ Prachar

Besplatan kurs meditacije
Prachar Stegemann, Australija

Preporučujemo vam
Pračarov fantastičan podkast o meditaciji:

Meditation Matters 


Na besplatan kurs meditacije možete se prijaviti preko donjeg formulara i mi ćemo vas pozvati sa broja 069 245 2025 ili nas pozovite za detalje na isti broj radnim danima do 16h. Sledeće predavanje ili radionica biće objavljeni čim zakažemo nove termine.

Zainteresovani ste?

Naši kursevi su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji su već napredovali u praksi meditacije.

A sad nešto za opuštanje uma

 

Formular za prijavu

 

Informacije poslate preko ovog formulara biće upotrebljene isključivo u skladu sa vašim zahtevom, da bismo vas obavestili o predstojećem kursu ili koncertu meditativne muzike. Pročitajte više o našoj politici privatnosti.

NAŠ MIR JE U NAMA

Nijedna cena nije prevelika da se plati za unutrašnji mir. Mir je harmonično upravljanje životom. On treperi od životne energije. To je moć koja sa lakoćom prevazilazi celokupno naše ovozemaljsko saznanje. A ipak, mir nije odvojen od našeg života na zemlji. Ako otvorimo odgovarajuće aleje iznutra, taj mir može da se oseti ovde i sada.

Iz časopisa  Sri Chinmoy: AUM — Vol. 1, No.12, 27 July 1966


OKTOBAR – NOVEMBAR 2022


Plakat za predavanje MOĆ MEDITACIJE prazan


U Beogradu je 23. novembra održano otvoreno predavanje
Moć meditacije. Na predavanju je govorio Kailash Beyer, psiholog iz Švajcarske.

KailashKailash praktikuje meditaciju pod duhovnim vođstvom Šri Činmoja više od 45 godina. Kao evropski lider centara za meditaciju, tokom godina je svoje umeće i iskustvo prenosio na hiljade tragaoca u više od 200 gradova širom sveta.

Meditacija je promenila moj život, a može da promeni i vaš – i to na veoma pozitivan način.

                                           ~ Kailash

Samo pokušajte i vidite sami! Nikad nije kasno da se nauči nešto novo.

Za učešće na kursu nije vam potrebno prethodno iskustvo u meditaciji. Za početak, dovoljno je da imate otvoren um i otvoreno srce.

Hajde da se udružimo i meditiramo zajedno.

Kailash Beyer govori o tome kako on drži kurseve meditacije:


Koncert meditativne muzike grupe

INSPIRATION FLAMES

održan je u Beogradu 6. maja 2022.

Audio: O make my mind tranquil and calm – muzika Šri Činmoja u izvođenju grupe Inspiration Flames 2019 radiosrichinmoy.org