KURSEVI MEDITACIJE

Oktobar – Novembar 2024

Šri Činmoj Centar nudi BESPLATNE kurseve meditacije u trajanju od mesec dana, kao doprinos stvaranju jednog boljeg i srećnijeg sveta koji više ispunjava. Trenutno je u toku besplatan kurs meditacije sa oformljenom grupom polaznika.

Beyond Happiness

Sledeći kurs meditacije počinje u oktobru, nakon inspirativnog predavanja Prachara Stegemmana iz Australije. Naš dragi gost ove godine putuje širom sveta i drži besplatna predavanja o meditaciji bezbrojnim tragaocima koji osećaju iskrenu potrebu za meditacijom. Na svojoj turneji: “Beyond Happiness”, Prachar će održati 60 predavanja u 60 različitih gradova sveta. Predavanje u Beogradu je 25. septebra. Ulaz je slobodan.


Pratite Prachara na njegovoj turneji “Beyond Happiness” i podelite svoju radost i pozitivnu energiju sa velikim brojem tragalaca širom planete

BEYOND HAPPINESS


Ako ste inspirisani, planirajte da i vi ovu jesen provedete u otkrivanju ličnog puta ka miru i dubljem smislu. Projekat “Beyond Happiness” daće vam moć da i sami postanete ta promena za kojom tragate u svetu i da otključate riznicu unutrašnjeg mira, svetlosti i blaženstva u sebi.

Prachar-ova turneja “Beyond Happiness” posvećena je 60-godišnjici Šri Činmojevog dolaska na Zapad. Šri Činmoj se kao Indijski duhovni učitelj preselio u Njujork 1964. godine, sa misijom da kroz meditaciju u tišini i integralnu jogu ponudi iskrenim tragaocima zapadne hemisfere drevna znanja Indije i mudrost Vedskih proroka na način prilagođen savremenom životu.

Predavanje “Beyond Happiness” održaće se u Beogradu krajem septembra. Za više detalja možete nas kontaktirati na 069 245 2025 radnim danima od 9 do 16h ili preko donjeg formulara.


Zainteresovani ste?

Naši kursevi su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji žele da napreduju u svojoj praksi meditacije. Možete da se prijavite preko donjeg formulara ili pozivom na broj 069 245 2025 radnim danima od 9 do 16h, a u međuvremenu možete da pretražujete puno inspirativnih materijala za čitanje, besplatno preuzimanje ili slušanje na našem sajtu, koji vam mogu pomoći u vašoj individualnoj meditaciji kod kuće.

A sad nešto za opuštanje uma…


Formular za prijavu

Politika privatnosti

~ iz arhive ~


MEDITACIJA – DUHOVNO BUĐENJE

Kurs meditacije i Koncert meditativne muzike
“SONGS OF THE SOUL”
maj – juni 2024

U toku je besplatan kurs meditacije u trajanju od mesec dana, koji se održava nakon uvodne radionice našeg specijalnog gosta iz Brazila, Aširvada Zajančika (Ashirvad Zaiantchick) i koncerta “Songs of the Soul”.


Ashirvad Zaiantchick predavač iz Brazila

Ashirvad je učenik Šri Činmoja koji dolazi iz Sao Paola. Uvek sa oduševljenjem, on deli lične uvide koji preobražavaju život, i vedrinu koju je stekao kroz meditaciju. Do sada je držao radionice meditacije pred hiljadama tragaoca u više od 30 zemalja širom sveta.

Sa vama će podeliti neke od tehnika i neprocenjive savete koji će doprineti da i vaša praksa meditacije postane ostvarljiva, dostižna i izuzetno ispunjujuća.

Bilo da ste apsolutni početnik ili iskusni u meditaciji, Ashirvad će vas povesti u stvaranje unutrašnjeg prostora koji će vas ojačati kako biste se uspešno nosili sa životnim izazovima, i to u groznici današnjeg sveta.

Na kursu se praktikuju meditacija kroz vođene vežbe, meditacija u tišini, meditativna muzika i mantričko pojanje. Otkrijte praktične i inspirativne tehnike koje možete da uklopite u svoje svakodnevne aktivnosti.

Besplatan kurs meditacije u beograduU ovim vremenima, važnost uspostavljanja unutrašnje harmonije u našem životu je ogromna, a meditacija predstavlja jednu od najdrevnijih i najdelotvornijih alatki.

Ja lično koristim ove tehnike više od 20 godina i vidim ogroman pozitivan uticaj koji su one imale na moj život. Podučavajući ove tehnike, nadam se da će i drugi biti u stanju da osete istu vrstu dobrobiti.

~ Ashirvad

MEDITATIVNA KLASIKA


KVARTET U GVARNERIJUSU

20. mart 2024.

U sredu, 20. marta 2024. posetioci su u prepunoj sali Guarneriusa uživali u vrhunskom majstorstvu umetnika koji su predstavili publici neka od najlepših dela Maestra Šri Činmoja na način koji nikada ranije nije viđen.

Kvartet koji se sastoji od dve violine, violončela i klavira, sa muzičarima iz Beča i Amsterdama, doveo je publiku do potpunog ushićenja nagrađenog nesvakidašnje dugim i energičnim aplauzom.

Muzika je probudila čežnju u srcima tragaoca koji su poželeli da i sami isprobaju meditaciju i otkriju ključ ka ispunjenju ljudskog najuzvišenijeg potencijala.

KONCERT I PREDAVANJE

16. mart 2024.


AGNIKANA’S GROUP

U Beogradu je u subotu održano inspirativno veče uz meditativnu muziku Agnikanine grupe iz Češke koja preko 20 godina izvodi melodije Šri Činmoja širom sveta. Nakon koncerta, Abhejali Bernardova, vanserijska sportistkinja koja je preplivala sedam najsmrtonosnijih okeanskih kanala (Ocean’s Seven) i zavšila English Channel Triatlon, a u isto vreme je i članica Agnikanine grupe, održala je motivaciono predavanje o vezi između sporta i meditacije.

https://agnikanasgroup.cz/agnikanas-group-4/

https://abhejali.cz/en/


Ako ste zainteresovani za besplatan kurs meditacije i/ili za besplatne koncerte meditativne muzike, pozovite nas za detalje i da rezervišete mesto na 069 245 2025 (radnim danima od 9 do 16h) ili nam se obratite preko donjeg formulara.

UMEĆE MEDITACIJE


MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA

Prachar Stegemann, naš dragi gost iz Australije, održao je 14. i 15. maja 2023. u Beogradu besplatnu dvodnevnu radionicu na temu MEDITACIJA KAO POTREBA SAVREMENOG ŽIVOTA. U punoj sali Kulturnog Centra REX na Obilićevom vencu, atmosfera je odisala pročišćenom aurom prisutnih polaznika. Tiho oduševljenje i blažena radost u srcu prisutnih otvorili su put ka suštinskim promenama koje nas ohrabruju u našoj potrebi da izrastemo u potpunija i savršenija ljudska i božanska bića, sa novom nadom da ovaj naš svet može da se preobrazi u bolje i svetlije mesto za život.

Polaznici su kroz neposredno iskustvo tokom jednostavnih vežbi disanja i koncentracije veoma brzo i sami došli do odgovora na dva ključna pitanja koja im je postavio Prachar, isto kao i polaznici na radionicama širom sveta, a to su:

  1. Šta nam je svima najpotrebnije u životu?
    “Mir, Ljubav i Sreća”
  2. Gde to možemo da pronađemo?
    “U sebi”

Nakon besplatne dvodnevne radionice zainteresovani polaznici su dobili priliku da nastave obuku na besplatnom kursu meditacije koji traje mesec dana. 

Meditation Matters podcast
Prachar Stegemann, Australija

Preporučujemo vam fantastičan nedeljni podkast o meditaciji na engleskom jeziku, na kome ćete naći vođene meditacije, bezbroj vežbi i tajne uspešne meditacije koje Prachar redovno objavljuje.

MEDITATION MATTERS

Meditacija predstavlja kapiju ka beskrajnom, ka duhovnoj oblasti, ka stvarnosti unutar nas. Meditacija može da ispuni naš život energijom, da preobrazi naše stavove, da reši naše probleme i otključa skrivene sposobnosti…

~ Prachar

Svaki audio snimak se objavljuje i u pisanoj formi. Pronađite koja vežba vama lično donosi radost.


MOĆ MEDITACIJE

Plakat za predavanje MOĆ MEDITACIJE prazan


U Beogradu je 23. novembra 2022. održano otvoreno predavanje
Moć meditacije. Na predavanju je govorio Kailash Beyer, psiholog iz Švajcarske.

Kailash
Kailash praktikuje meditaciju pod duhovnim vođstvom Šri Činmoja više od 45 godina. Kao evropski lider centara za meditaciju, tokom godina je svoje umeće i iskustvo prenosio na hiljade tragaoca u više od 200 gradova širom sveta.

Meditacija je promenila moj život, a može da promeni i vaš – i to na veoma pozitivan način.

                                           ~ Kailash

Samo pokušajte i vidite sami! Nikad nije kasno da se nauči nešto novo.

Za učešće na kursu nije vam potrebno prethodno iskustvo u meditaciji. Za početak, dovoljno je da imate otvoren um i otvoreno srce.

Hajde da se udružimo i meditiramo zajedno.

Kailash govori o tome kako on drži kurseve meditacije:


NAŠ MIR JE U NAMA

navodnici rozeNijedna cena nije prevelika da se plati za unutrašnji mir. Mir je harmonično upravljanje životom. On treperi od životne energije. To je moć koja sa lakoćom prevazilazi celokupno naše ovozemaljsko saznanje. A ipak, mir nije odvojen od našeg života na zemlji. Ako otvorimo odgovarajuće aleje iznutra, taj mir može da se oseti ovde i sada.

Iz časopisa  Sri Chinmoy: AUM — Vol. 1, No.12, 27 July 1966


INSPIRATION FLAMES

koncert meditativne muzike održan u Beogradu 6. maja 2022.

Audio: O make my mind tranquil and calm – muzika Šri Činmoja u izvođenju grupe Inspiration Flames 2019 radiosrichinmoy.org

  • Informacije poslate preko formulara na ovoj internet strani biće upotrebljene isključivo u skladu sa vašim zahtevom, da bismo vas obavestili o predstojećem kursu ili koncertu meditativne muzike. Pročitajte više o našoj politici privatnosti.