Posebna misija tvoje duše

Updated

Posebna misija tvoje duše je nešto sa čime si se rodio. Naša duša je pre rođenja dala obećanje da će ispuniti svoju misiju na zemlji, ali u životu nas preplavljuje zaborav i mi počinjemo da tragamo spolja…

navodnici roze
Da li tvoja duša ima posebnu misiju?

Tvoja duša ima posebnu misiju. Tvoja duša je toga vrhunski svesna.

Maja, iluzija ili zaborav navodi te da osećaš kako si nejak, bespomoćan i konačan. To nije tačno. Ti nisi telo. Nisi čula. Ti nisi um. Svi oni su ograničeni. Ti si duša koja je bezgranična. Tvoja duša je beskrajno moćna. Tvoja duša prkosi svem vremenu i prostoru.

Da li tvoja duša ima posebnu misiju?

Ima je.

Misija tvoje duše

Tvoja misija je u najdubljim dubinama tvoga srca i moraš tamo da je pronađeš i ispuniš.

Ne postoji spoljašnji način da ispuniš svoju misiju.

Jelen je u svom sopstvenom telu razvio miris mošusa. On oseća miris i očaran je. Pokušava da otkrije odakle miris dopire. Jelen trči i trči, ali ne uspeva da pronađe izvor. U svojoj beskrajnoj potrazi on gubi svu energiju i na kraju umire.

Ali izvor za kojim je toliko očajnički tragao je bio u njemu samom. Kako je mogao da ga pronađe na bilo kom drugom mestu?

To je slučaj i sa tobom.

Tvoja specijalna misija – koja je ispunjenje tvoje božanske prirode – nije izvan tebe, nego je u tebi.

Tragaj iznutra

navodnici plavi
Tragaj iznutra.
Meditiraj iznutra.
Otkrićeš svoju misiju.

srichinmoy.org

Volja duše

Ako neko želi da zadobije unutrašnju moć, da razvije unutrašnju moć, onda treba da se koncentriše na unutrašnje biće ili dušu. On će zaista postati svestan unutrašnje moći kada u najvećoj meri postane svestan delovanja duše na spoljašnjem planu.

srichinmoylibrary.com/med-12

ŠTA JE DUŠA?

Tvoja duša će ti pomoći

Tvoja duša će ti pomoći
Da vidiš Boga.
Ostani u duši.
Tvoj Bog će ti pomoći
Da voliš svoju dušu.
Ostani u Bogu.

note                        radiosrichinmoy.org


Šri Činmoj: Postojanje duše
Šri Činmoj u meditaciji

navodnici roze
Trudite se da što češće moguće osetite da niste telo, nego da ste duša. Nevolja je u tome što je duša za nas neodređen pojam, slovo na papiru. Znamo kako se piše, ali većinu vremena nemamo iskustvo duše. Pošto je ne vidimo i ne doživljavamo, osećamo da bi duša mogla da bude samo mentalna halucinacija ili puko sujeverje. Ali, duša je stvarnost. Duša je ono božansko u nama.
Morate osetiti da je duša unutar vas svetinja. Možda ne možete da je vidite, ali u svakom trenutku možete da otvorite svoje srce i da je osetite. Ona je kao ljubav. Ljubav se ne može videti, ali znate da ste puni ljubavi.

Verujte u postojanje svoje duše. Ako ne nahranite svoju dušu, onda duša ne može da obavlja manifestaciju. Duša je uistinu nerođena i neumiruća, ali ako se ne molite i ne meditirate, onda ona ne dobija priliku da manifestuje Boga.

 

Šri Činmoj Svetlost duše


Pitanje:
Kada gledamo kroz Svetlost duše, da li uz to uvek ide i osećanje radosti?

Šri Činmoj: Da. Uz to uvek ide i osećanje unutrašnje radosti, a s radošću često mogu da poteknu i suze. Ove suze u očima su spoljašnji izraz blaženstva duše i nemaju nikakve veze sa ljudskom tugom, žalošću ili frustracijom. Poput majke koja lije suze radosnice kada ugleda svog sina koji se vraća kući iz inostranstva, njene suze su izraz njene unutrašnje radosti.

srichinmoy.org