Knjige o meditaciji

ODABRANE KNJIGE O MEDITACIJI

Ove knjige se čitaju kao sastavni deo meditacije u mirnim časovima tokom dana. Otvoriće vam nove vidike i produbiti razumevanje važnosti meditacije u svakodnevnom životu.

101 TEHNIKA MEDITACIJE

Naručite knjigu 101 tehnika meditacije iz spisa Šri Činmoj na sajtu izdavača Hema-Kheya-Neye

Osnovne i napredne tehnike meditacije pomoći će vam da se iznutra pripremite i postanete prijemčivi za pravu meditaciju koja se odvija u tišini. Isprobavajući tehnike iz ove knjige, najvažnije je da svakodnevno odvojimo vreme i strpljivo radimo vežbe da bismo otkrili koje nam vežbe najviše odgovaraju.

Da biste osetili pozitivne rezultate, bitno je da ne odustanete od omiljenih vežbi barem tokom tri meseca. Za početak vam je dovoljno 10-15 minuta na dan.

U ovoj knjizi pronaći ćete vežbe disanja, vežbe za umirivanje uma i preobražaj emocija, vežbe koncentracije i vizualizacije, mantre, vežbe za otvaranje srčanog centra i rešavanje praktičnih životnih problema i još mnogo toga.

 

MEDITACIJA: ljudsko savršenstvo u zadovoljenju Boga

Naručite knjigu Meditacija Šri Činmoj na sajtu izdavača Hema-Kheya-Neye

Od početnih koraka neophodnih za razvijanje koncentracije i meditacije, savremeni učitelj meditacije nas postepeno uvodi u napredne tehnike kontemplacije koje imaju za cilj postizanje viših stanja svesti.

Čitajući ovu knjigu možemo da steknemo obilje inspiracije i saznamo kako da se bezbedno ukrcamo na plodonosno putovanje naše duše. Otkrivamo tajne uspešne meditacije i važnost ohrabrivanja sebe i ne odustajanja od redovne prakse uprkos preprekama i prividnom neuspehu.

 

Neke od tema u knjizi Meditacija:

  • Tehnike meditacije koje svako može da nauči
  • Kako da razvijemo dubine svog duhovnog sopstva
  • Jačanje moći koncentracije
  • Kako da steknemo i sačuvamo mir u umu
  • Kako da prevaziđemo negativne emocije kao što su ljutnja i strah
  • Buđenje srčanog centra da bismo otkrili moć svoje duše

 

SPORT I MEDITACIJA

Naručite knjigu Sport i meditacija iz spisa Šri Činmoj na sajtu izdavača Hema-Kheya-Neye

Ovo je jedinstvena knjiga koja nam postavlja izazov zbog predrasuda koje gajimo o svojim fizičkim sposobnostima i starosnim granicama.

Šri Činmoj, kao vodeći autoritet u svetu po pitanju veze između fizičke spremnosti i meditacije, pokazuje nam da svako od nas može na veoma praktičan način da uvede u svoj trening pozitivno dejstvo meditacije i koncentracije. Takav sasvim novi pogled omogućava nam da ostvarimo daleko bolje rezultate, da budemo prijemčiviji tokom treninga i da uživamo u dobrom i postojanom zdravlju i opštem blagostanju.

 

KRILA RADOSTI

Šri Činmojeva knjiga Krila radosti obiluje inspirativnim temama koje nam donose inspiraciju pre i posle meditacije

Inspirativne meditacije, priče i aforizmi pružaju nam sveže uvide o nama samima i o našem odnosu sa svetom. Šri Činmoj nas u ovoj knjizi ohrabruje da duboko u svom srcu otkrijemo svetlost i radost, da bismo mogli da izađemo na kraj sa svim negativnim životnim iskustvima i preobrazimo ih u pozitivna.  Knjiga nam pruža alatke neophodne da se vinemo u velike visine ljudskih potencijala i pronađemo put ka unutrašnjem spokoju.

PRIČE IZ DETINJSTVA I RANE MLADOSTI

Šri Činmojevi spisi predstavljaju njegov unutrašnji svet ostvarenja i njegov spoljašnji svet posvećenosti. Ako čitate njegove spise, videćete da se u vama pojavljuje jedan unutrašnji autoput kojim možete brže od najbržeg da upravljate kočijom vašeg života prema vašem predodređenom cilju

BIBLIOTEKA: DUHOVNOST ZA NOVI MILENIJUM

Biblioteka: duhovnost za novi milenijum
Hema-Kheya-Neye biblioteka: duhovnost za novi milenijum

Ako ste zainteresovani za odlične knjige o meditaciji, Hema-Kheya-Neye izdaje Šri Činmojeve knjige prevedene na naš jezik, koje se mogu nabaviti preko internet prodavnice i u bolje snabdevenim knjižarama.


Tri aforizma

1.
Da bih ojačao
Svoj um,
Čitam spoljašnje knjige.

2.
Da bih prosvetlio
Svoje srce,
Čitam moju unutrašnju knjigu.
3.
Šta je moja unutrašnja knjiga?
Lepota i miris
Mog srca.

Dodatna inspiracija


Sri Chinmoy Library – ogromna biblioteka na engleskom jeziku

Sri Chinmoy Poetry – Šri Činmojeva poezija

Sri Chinmoy – Šri Činmoj kroz razne aspekte i aktivnosti

Remembering the life of Sri Chinmoy – blog o Šri Činmojevom životu i njegovom nasleđu koje nastavlja da živi

Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run – Trka Mira u Srbiji i širom sveta. Sajt je posvećen najvećoj globalnoj sportskoj manifestaciji posvećenoj miru, koja povezuje ljude širom planete u duhu prijateljstva i tolerancije

Sri Chinmoy Marathon Team – Trke samoprevazilaženja u svetu ultramaratonskog trčanja i kraćih trka, biciklistički poduhvati i preplivavanje velikih distanci koje ŠČMT organizuje širom sveta i kod nas

Meditacija.org – Izvanredan sajt sa pitanjima i odgovorima na mnoge teme vezane za meditaciju, koji sadrži i zanimjive, edukativne i duhovite duhovne priče. Sajt je na našem jeziku.

Radio Sri Chinmoy – veliki izbor muzike za meditaciju za besplatno slušanje i preuzimanje

Sri Chinmoy TV – Videti istinkog učitelja meditacije u najvišim stanjima svesti najveći je blagoslov i najlakši način da naučimo da meditiramo. Na ovom sajtu Šri Činmojevi učenici otvoreno govore o svojim iskustvima u meditaciji.

Sri Chinmoy Centre  U kojim sve gradovima u Srbiji i svetu postoje Šri Činmoj centri koji organizuju besplatne kurseve meditacije

Video: Odlomci iz Šri Činmojeve knjige Wings of Joy