Centri u svetu

Kao odgovor na veliko interesovanje u svetu za njegovo duhovno učenje i njegov način života, Šri Činmoj je osnovao Centre za meditaciju u više od 300 gradova duž svih meridijana. Šri Činmoj Centri služe kao dom duhovnosti za svoje članove i kao mesto na kome se oni sastaju da bi se molili i meditirali, učili i izvodili duhovnu muziku i praktikovali raznovrsne duhovne aktivnosti. Pored toga, Šri Činmoj Centri predstavljaju Šri Činmojevo učenje na delu kroz kurseve i brojne javne manifestacije.

ŠRI ČINMOJ CENTAR BEOGRAD

Kompozicija “World Of Wonder” – Parichayaka Hammerl, Radio Sri Chinmoy

Već više od pola veka, Šri Činmoj Centri nude kurseve meditacije širom sveta kao jedan vid služenja široj ljudskoj zajednici. Na Šri Činmojevu izričitu molbu, sva predavanja i kursevi se održavaju besplatno, jer je on verovao da unutrašnji mir koji razvijamo kroz meditaciju predstavlja naše rođenjem stečeno i univerzalno pravo. Cilj ovih kurseva je jednostavan: da svaki pojedinac oseti inspiraciju i sretne se sa opipljivom mudrošću koja će mu pomoći da sam otkrije mnogostruku dobrobit od meditacije. Pozitivno dejstvo meditacije uključuje zdravlje, sreću i iznad svega mir i ispunjenje u životu, vođene višim duhovnim ciljevima.

NAŠ UČITELJ ~ ŠRI ČINMOJ

NAŠA FILOZOFIJA

navodnici plavi
Ja ne verujem u meditaciju u planinskim pećinama ili u dubinama šume. Naša filozofija i način na koji mi meditiramo je da prihvatimo svet onakvim kakav jeste. Mi pokušavamo da postanemo bolji i da inspirišemo druge da unaprede svoj život. Neki govore da je meditacija namenjena samo nekolicini odabranih. Ali ja kažem da je meditacija za svakoga, jer smo svi mi deca Božija. Upravo zbog toga što cenimo spoljašnji život, osećamo da se molitva i meditacija mogu praktikovati u sred naših svakodnevnih aktivnosti, a ne samo u crkvi ili u hramu ili na nekom drugom svetom mestu.

Šri Činmoj

BESPLATNI KURSEVI MEDITACIJE

Danas Šri Činmoj Centri postoje svuda u svetu, a nekoliko hiljada učenika usvaja meditaciju i živi posvećeno, duhovnim životom koji se zasniva na njegovim učenjima i njegovom vođstvu.