Šta se uči na kursu?

Updated

Kursevi koje održavamo su prilagođeni kako početnicima tako i onima koji već imaju određeno iskustvo u meditaciji. Kursevi se razlikuju od jednog do drugog instruktora, ali sve u svemu obuhvataju osnove meditacije. Šta se uči na kursu?

  • pravilan položaj tela
  • vežbe disanja: smirivanje daha radi pročišćenja misli i emocija
  • tehnike koncentracije: svesno usmeravanje pažnje na jednu tačku
  • tehnike vizualizacije: vođene meditacije koje nas prenose u unutrašnje predele pune mira i svetlosti
  • tehnike pročišćenja i umirivanja uma
  • mantre i muzika uvođenje u meditaciju
  • meditacija u srcu: usmeravanje unutrašnje pažnje na duhovno srce ili srčani centar – najbezbednije i najdelotvornije mesto u nama za meditaciju

Na svakom času se rade vođene vežbe meditacije sa instruktorom.

Primer: mantra Aum koja se radi na kursu

PRIPREMA ZA MEDITACIJU

Šta se još uči na kursu? Na kursevima možete saznati kako da se bolje prilagodite stresu savremenog života i kako da preobrazite loše navike koje nam iz dana u dan unose nemir u život. Predavači iz sopstvenog iskustva otkrivaju na koji način istinska duhovnost može da se uklopi u svakodnevni život.

Inspiracija za sve naše kurseve i sve projekte koje organizujemo dolazi iz učenja savremenog duhovnog učitelja Šri Činmoja. Šri Činmoj je želeo da svi naši kursevi budu besplatni, jer je smatrao da svako ima rođenjem stečeno pravo na istinsku duhovnost.

Svi naši instruktori su dugogodišnji Šri Činmojevi učenici. U skladu sa njegovom željom, predavači meditiraju pred početak časa da bi atmosfera na kursu od prvog trenutka bila meditativna.

BESPLATAN KURS MEDITACIJE

navodnici plavi
Imate mnoštvo pitanja,
Ali odgovor je samo jedan:
Put je ispred vas
I vodič čeka na vas.

— ŠRI ČINMOJ