Umeće meditacije

U svima nama je skriveni potencijal. Svi imamo pozitivne osobine koje žele da se izraze. One u većini slučajeva nažalost ostanu neprimećene, odnosno ne uspeju da se razviju. Ljudi se najčešće rode, prožive svoj život i odu sa zemlje a da nikada ne dotaknu svoj puni potencijal.

Toliko toga možemo da ponudimo svetu – toliko možemo da doprinesemo da ovaj svet zaista postane bolje mesto. Ali, da bismo to učinili moramo da potražimo naše dragocene kvalitete duboko u sebi. Svako je satkan na drugačiji način. Svako može nešto da pridoda – nešto jedinstveno. Da bismo otkrili šta sve možemo da postanemo, moramo kroz umeće meditacije da naučimo da zaronimo duboko u sebe.

Meditacija je vrsta viđenja koja nam omogućava da pogledamo u sebe. Ona ima sposobnost da otkrije naše skrivene potencijale i skrivene potencijale čitavog univerzuma. Meditacija je putovanje na kome otkrivamo sebe u najuzvišenijem smislu. To je avantura koja nas doziva za ceo život. Sve što treba da učinimo je da počnemo!

Besplatni kursevi meditacije

navodnici plavi
Kada duševno meditirate,
Prva stvar koju stičete je mir
I taj mir označava početak
Putovanja vašeg srca
Stazom savršenstva.

Šri Činmoj

Meditativna muzika koja nas prosvetljuje:

radiosrichinmoy.com

U PRISUSTVU DUHOVNOG UČITELJA

Video: Meditacija sa Šri Činmojem 1992 Sri Chinmoy TV

Meditacija u prisustvu duhovnog Učitelja može trenutno da nam uzdigne svest, jer Učiteljevo unutrašnje postignuće i njegov tihi pogled ispunjen Samilošću mogu da nam pokažu put ka središtu našeg duhovnog bića i da iznesu na površinu naše najbolje kvalitete koji se kriju duboko u nama. A to je ujedno i apsolutno najbolji način na koji možemo da naučimo da meditiramo.

Šta je meditacija?

ZA INSPIRACIJU:
Meditation-Sky

Infinity’s Sky: Meditation Sky        radiosrichinmoy.org

Nebo meditacije je Svetlost moga Oca.
More posvećenosti je Svetlost moje Majke.
Sunce spoznaje biće moja sopstvena svetlost.

note